Gå til hovedindhold

Frit 16

Frit 16 er en busbørnehave med plads til 66 børn fordelt på 3 grupper. Vi kører daglig ud i naturen til forskellige steder med de 4-6-årige børn i vores busser. De mindste børnehavebørn bliver hjemme. Frit 16 er beliggende i Næstved by.

Indgangspartiet til daginstitutionen Frit 16 i Næstved Kommune. Huset et en stort rød stens bygning i to plan. Der vokser lave buske til højre foran huset og stor træer til venstre.
 • Læs op

Indhold

  Vi gør børnene klar til fremtiden. Alt hvad vi laver gennemsyres af naturen og udelivet. Udelivet er vigtigt for os. Vi bruger vores legeplads lige fra morgenstunden, hvor vi starter dagen med morgenmad, ligesom vi også lukker børnehaven ude på legepladsen.

  Vi gør børnene robuste igennem naturen. I naturen er der tid og plads til fordybelse og til at mærke roen. Her er vi nærværende, omsorgsfulde og respektfulde overfor hinanden, store og små. Vi fordyber os i årstiderne, ser træerne skifte farver og smider bladene og vi mærker alle årstiderne på kroppen. Vi oplever roen ved at være i en skov, ved vandet eller hvor vi end finder på at tage hen. I og med hele vores hverdag har omdrejningspunktet udeliv, så planter vi begejstringen for naturen i børnene.

  Børnene lærer at mestre via succeser i forskellige rammer, fx når vi er på tur, er der ingen hegn. Børnene skal udfordres i de forskellige rammer, og under uskrevne regler. Vi har troen på, at børnene kan vokse i og med naturen og blive klar til den bedste fremtid.

  Opstart og besøg

  Når dit barn allerede er indmeldt i Frit 16, tilbyder vi hjælp til at skabe en glat overgang med flere besøg, hvor barnet kan vænne sig til de nye omgivelser.
  Besøgene vil som regel starte en måned før opstart, hvor en forælder deltager, og har ansvaret for barnet under besøget. Kontakt os for at høre nærmere om, hvornår vi står klar til at tage imod jer.

  Andre dagtilbud i Næstved Vest by