Gå til hovedindhold

Skovbørnehaven Svend Gønge

Skovbørnehaven Svend Gønge er normeret til max 30 børn i alderen 3-6 år. Vi er aldersintegrerede, men arbejder også i aldersopdelte grupper. Børnehaven ligger i Hesede skov, ved Boserup rasteplads, ca. 13 km øst for Næstved by.

Indgangspartiet til Skovbørnehaven Svend Gønge i Næstved Kommune. Indgangsdøren er i træ og føre ind til skoven, hvor en træbygning anes mellem træerne.
 • Læs op

Indhold

  Skovbørnehaven Svend Gønge har til huse i et lille hyggeligt Skovhus i Boserup skov med 18 hektar dejlig bøge- og granskov. Børnehaven er ideel som pendlerinstitution.

  Vores kerneværdi er nærvær og tryghed. Derfor prioriterer vi den tætte trygge kontakt mellem barn og voksen fra den første indkøring. Tryghed og nærvær starter med nærværende voksne, der skaber tryghed og plads til fordybelse, leg, glæde og grin.
  Vi elsker legen. Legekompetencer kræver øvelse, tid, beskyttelse og muligheder i hverdagen, ligesom legen kræver opmærksomme voksne, som er lyttende og hjælper med rekvisitter til legen og som støtter børnene i at udbygge deres legekompetencer.
  Vi lægger stor vægt på at støtte børnene i at opnå gode venskaber. At skabe gode, varme og inkluderende relationer for alle både børn og voksne.

  Årets gang i naturen kombineret med et spændende og udfordrende udeliv danner grundlaget for hovedparten af hverdagslivet her i Skovbørnehaven. Vi bruger naturen som lærings- og udviklingsrum. At være i naturen betyder rummelighed og foranderlighed. Skoven udfordrer børnenes kreativitet, fantasi, forestillingsevne, samt deres evne til at tænke såvel konkret som abstrakt.
  Vi har en lille bus som vi bruger til at køre afsted i smågrupper til strand og skov, legepladser, fisketure, til kulturelle oplevelser som biblioteket, teater, kunstudstilling og meget mere.

  Opstart og Besøg

  To måneder inden opstart vil vi tage kontakt til jer for at byde jer velkommen og invitere jer på de første besøg. Det vil være rigtig fint at give sig god tid til at starte og tage nogle arbejdsfri dage. Sammen finder vi ud af, hvordan starten i Skoven er nemmest for jeres barn.
  For at sikre dialogen tilbyder vi efter ca. 3 måneder en samtale, hvor vi kan udveksle oplevelser af hvordan det går.

   

  Andre dagtilbud i Toksværd og Holme-Olstrup