Gå til hovedindhold

Ellebæk

Børnehuset Ellebæk er en integreret institution med max. 48 børn, fordelt på to børnehavegrupper og en vuggestuegruppe. Vuggestuen rummer desuden en gæsteordning for dagplejerne i området. Ellebæk er beliggende i landsbyen Toksværd ca. 10 km øst for Næstved.

Indgangspartiet til daginstitutionen Ellebæk i Næstved Kommune. Huset er et stort vinkelhus med ovenlysvinduer. Bygningen er opført i røde mursten. Indgangen ligger ud til parkeringspladsen.
 • Læs op

Indhold

  Vi skaber det gode børneliv, via nærvær. I Børnehuset Ellebæk ser vi det enkelte barn og dets behov. Vi arbejder anerkendende og møder barnet i sin følelse, guider, støtter og udfordre barnet i sin nærmeste udvikling. Vi arbejder altid mod et frugtbare forældresamarbejde, til gode for vores fælles fokus, nemlig barnet og dets trivsel.

  I Børnehuset Ellebæk, har vi opmærksomhed på barnets behov, vi kigger på det hele menneske, og arbejder ud fra et nærværende perspektiv. Vi ønsker at skabe en rolig, tydelig ramme for barnet i sin dannelse og interaktion med andre, samt nærmeste udvikling.
  Børnesamtaler, og dialog giver børn læring og opmærksomhed, samt en masse andre kompetencer, og i mødet med det enkelte barn eller børnegruppen prioriterer vi at lægge en stor del af vores pædagogiske fokus. Da det er medvirkende til at skabe det hele barn.

  Udearealet er en gammel tilgroet have, med masser af gode muligheder til at ”forsvinde” ind i eventyrverden eller bare lege uforstyrret. Der er gynger, bål område, og legehuse, samt mulighed for vandleg. Der er bakker og ujævnt terræn, mulighed for mudder og andre sanselige udfordringer. Vi har en fodboldbane, en Molnar/cykel bane og en dejlig stor græsplæne til fysisk udfoldelse.

  Opstart og Besøg

  Forældre og børn er velkomne til at besøge os inden jeres opstart. Besøgene aftales med personalet på stuen. I skal som forældre påregne indkøring den første uge. Det varierer dog fra barn til barn. I inviteres til en opstartssamtale på 4. dagen, med barnets primær pædagog.
  Efter tre måneder vil I blive tilbudt en samtale igen, derefter vil I have samtaler en gang årligt.

  Andre dagtilbud i Toksværd og Holme-Olstrup