Gå til hovedindhold

Børnehuset ved Grøften

Børnehuset Ved Grøften er en integreret institution med max 72 børnehavebørn fordelt på 3 stuegrupper.
Vuggestuen er normeret til 42 børn. Børnene er fordelt på 3 stuegrupper med 0-3 års børn.
Børnehuset Ved Grøften er beliggende i Næstveds sydlige bydel.

Indgangspartiet til daginstitutionen Grøften i Næstved Kommune. Husets facade er gul. Indgangen er overdækket og der er vinduer og døre i glas. Der er sat dannebrogsflag op på stolperne til indgangspartiet.
 • Læs op

Indhold

  Vores kerneopgave er at skabe livsglade, kompetente og hele mennesker. Det gør vi ved at have fokus på kerneopgaven som er trivsel, omsorg, udvikling, læring, sundhed, samarbejde med forældre, dannelse, nærvær, tryghed, relations arbejde og anerkendende kommunikation.

  Vi arbejder med didaktiske overvejelser, der ligger bag hver ved en kontakt, aktivitet og relation som vi har med børn og forældre i løbet af en alm. hverdag.
  Vi vægter en ramme hvor hele barnets liv er vigtigt. Vi gør os umage for at alle børn skal opleve- og føle sig set, hørt og forstået og værende værdifulde.
  Vores læringssyn er at børn trives med at lære at blive selvhjulpne og at alle børn lærer i tryghed og i deres eget tempo. Når noget er svært, kan barnet støtte sig til venner, voksne og fællesskabet.

  Det gode samspil og ligeværdigheden er højt prioriteret. Vi er et hus med en rig mangfoldighed, hvor alle små som store bidrager til et berigende, trygt og livligt hverdags fællesskab. Her uddeles mange smil og kram. Hos os er omsorg nærvær og gode relationer udgangspunktet for alt læring-, trivsel- og udviklingsarbejde med børnene.

  Opstart og besøg

  Forældre modtager en opringning ca. 1 måned før opstart, hvor vi aftaler en dato og tid for en velkomstsamtale. Herefter tilsendes nye forældre et velkomstbrev mv. på mail. Hvis vi ikke får telefonkontakt, sendes en invitation til samtalen via e-Boks. Opstart og indkøring er individuelt for hvert barn. I vuggestuen tager vi udgangspunkt i barnets behov og en indkøring tager mellem 7-14 dage.
  I børnehaven kan forventes ca. en uge.

  Forældre er altid velkomne til at kontakte institutionen for at lave en besøgsaftale.

  Andre dagtilbud i Sydbyen