Gå til hovedindhold

Nattergalen

Nattergalen er en børnehave med max 66 børn for delt på 3 grupper, henholdsvis yngste og ældste grupper. Nattergalen ligger i Tappernøje, ca. 18 km fra Næstved.

 • Læs op

Indhold

  Vores kerneværdi er Nærvær. Nærvær ses og mærkes når, vi sammen med børnene opdager og undersøger hvilke dyr, der ligger under stenene i skoven eller hvilke dyr, der lever i søer og vandløb. Vi har øjenkontakt med et barn og snakker om ”vigtige” ting. Vi pusler et barn og går på ”opdagelse” i, hvad det er for tøj, barnet har på (farver, figurer mv.) Vi læser og samtaler om en bog. Vi lytter og er nysgerrige på, hvad I forældre fortæller om jeres børn.
  Vi sætter os i børnenes sted, når de bliver uvenner, og hjælper dem med at løse konflikten på deres præmisser.

  I Nattergalen arbejder vi for at mennesker får modstandskraft over for livets udfordringer, og samtidig kan føle samhørighed med omgivelserne. Vi skaber et miljø, der fremmer glæden ved livet, og hvor børn kan udvikle et rigt indre liv. I hverdagen skal de opleve både glæde, humor og fascination i samvær med gode venner.
  I Nattergalen har alle røde kinder og smil på læben fordi vi er ude hver dag, uanset vejret. Vores motto er: Alt hvad vi kan lave inde, kan vi også ude, men alt hvad vi kan ude kan vi ikke lave inde. Vi giver børnene forståelse for, at vi alle er ansvarlige for naturen omkring os og at vi skal have respekt for alt levende. I Nattergalen går vi op i at indkøb er sunde og miljøvenlige.

  Opstart og Besøg

  Ca. 2 måneder før opstart, modtage en velkomsthilsen via Nemkontakt med opfordring til at tage kontakt til os. Vi opfordrer jer til at besøge os sammen med jeres barn, i perioden op til opstart, i det omfang det er muligt. I forbindelse med opstart vil vi lave en aftale med jer om en opstarts-samtale, hvor I får mulighed for at fortælle om jeres barn og vi snakker om gensidige forventninger.

  Andre dagtilbud i Brøderup og Tappernøje