Gå til hovedindhold

At vokse op i Næstved Kommune

I Næstved Kommune ser vi det som vores fornemmeste opgave at skabe rammerne for en tryg og stimulerende opvækst. Vi gør, hvad vi kan for at være attraktiv for børnefamilier, blandt andet via vores gode daginstitutioner, skoler og unikke børnekultur.

Børnetegning fra Alfehuset i Næstved Kommune. Tegningen er to børn der danser. Baggrunden er gul.
 • Læs op

Indhold

  I Næstved Kommune ser vi det som vores fornemmeste opgave at skabe rammerne for en tryg og stimulerende opvækst. Det kan ses i vores helt unikke børnekultur af begivenheder og børnevenlige områder. Vi ved, at fremtiden formes i den nyeste generation, og derfor tager vi initiativer og indgår i udviklingsprojekter, der kan være med til at give vores børn i kommunen gode oplevelser og trygge og omsorgsfulde rammer. Både nu og i fremtiden. 

  Vi har i kommunen pladsgaranti, så du er sikret en plads til dit barn, når du flytter til kommunen. Vi har pasningstilbud til børn i alle aldre, behov og ønsker. Du kan på alle områdesiderne gå på opdagelse i Næstved Kommunes skoler, institutioner, børnepasningsmuligheder og tilbud til børn med særlige behov.

  Børnebyen Næstved 

  Vi er så heldige, at den grønne dragemaskot Næssi har slået sig ned i Næstved Kommune. Næssi symboliserer børnekulturen i kommunen og er med, når der foregår arrangementer for børn i Næstved Kommune. For eksempel til børnekulturfestival, børnehavekoncerter, nytårskoncert og Sankthansaften på Rønnebæksholm.

  I samarbejde med Aarhus Universitet og Danmarks Pædagogiske Universitet har vi deltaget i et forskningsprojekt, som handler om at sikre de bedste forhold for Næstved Kommunes yngste borgere. Læs resultaterne af projektet i bogen ”Barnet i centrum” samt hvilke pædagogiske greb, som danner grundlag for kommunens pasningstilbud.

  Begivenheder i børnehøjde

  Fire gange om året inviterer vi til familiekoncerter for alle børnefamilier med børn i alderen 4-8 år. Det er Børnekulturhuset på Grønnegades Kaserne Kulturcenter, som flere gange årligt arrangerer aktiviteter og workshops for Næstved Kommunes familier.

  Hvert år i uge 20 inviteres vuggestuer, dagplejer, børnehaver og skoler til børnekulturfestival med musik, sang og dans. Hele byen summer af kulturelle tilbud, hvor børnene både kan være tilskuere til forestillinger og koncerter og også selv få maling på fingrene, når de slipper fantasien løs i de kreative workshops, der er i ugens løb. Vi har også fokus på, at børn selv producerer kultur og står på scenen, hvor de optræder med blandt andet teater og musik for andre børn.

  Børnene vil også hurtigt lære Næstveds egen Faster Cool at kende. Hun er en del af Næstveds internationale egnsteater, Dansk Rakkerpak, og optræder med børneteaterforestillinger for de små.

  Hvis du går en tur i Næstved citys gader, kan du ikke undgå at støde på vores verdensberømte graffiti – og heller ikke her går noget børnenes næse forbi. På vores populære børnebibliotek har børnebogsillustrator Rasmus Bregnhøi – der i øvrigt selv kommer fra Næstved – kreeret et gigantisk vægmaleri med alle sine kendte børnebogsillustrationer.

  I Næstved Kommune har vi 160 idrætsforeninger. Du kan finde de aktiviteter, der matcher dig eller dit barn på vores foreningsportal.